Is koffie nou wel of niet schadelijk voor je tanden? Dit zijn effecten van koffie op het gebit! - No Yellow Teeth
We houden allemaal wel van een lekker bakkie koffie, vaak zelfs meerdere keren per dag. Maar wat doet deze warme bruine drank nou eigenlijk met je tanden? Ik kan het je heel kort vertellen: je tanden verkleuren. Gelukkig kan je dit redelijk goed tegengaan met het juiste advies. In dit artikel heb ik een aantal tips verzameld en ga ik je vertellen wat er nou precies gebeurt in je mond wat ervoor zorgt dat je tanden verkleuren door koffie.

Is koffie slecht voor je tanden?

Goed nieuws voor ons koffiedrinkers. Koffie is niet slecht voor de tanden, maar dan heb ik het wel over zwarte koffie. Zwarte koffie is een pH-neutrale drank. Dit betekent dat er geen sterke zuren inzitten die je tanden kunnen aantasten. Als je suiker of melk toevoegt aan je koffie dan wordt dat door de bacteriën in onze mond omgezet naar zuren die ons tandglazuur wel weer aanvallen. Oke, duidelijk. Maar als koffie niet slecht is waarom verkleuren mijn tanden dan?

Waarom verkleuren je tanden door koffie?

De kwaliteit van je tanden gaat niet achteruit door regelmatig koffie gebruik. Maar koffie geeft wel af. Dit komt door het stofje genaamd: Tannine. Doordat koffie afgeeft beginnen je tanden langzamerhand te verkleuren. Dit kun je makkelijk tegengaan door je mond even te spoelen met een glaasje water na je bakkie of later even te poetsen. Maar als dat alles is dan was het wel heel makkelijk opgelost. Het nadeel is dat de verkleuring in het tandplak en tandsteen trekt en daar is het niet zo makkelijk weg te spoelen. Het is daarom erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je tandplak en tandsteen tegengaat voordat het zich ophoopt en het verkleurt door koffieaanslag. Dit kun je doen door driemaal daags goed te poetsen. Zorg ervoor dat je ook de moeilijk bereikbare plekjes mee poetst want daar verschuilt tandplak zich het liefst. Gebruik na het poetsen even een flosdraadje of tandenstoker om er zeker van te zijn dat je ook alle troep tussen je tanden verwijdert.  

Er heersen geruchten over dat koffie in de tand zelf trekt maar dit is niet mogelijk. De aanslag van koffie is op een extern laagje van je tanden zoals een laag tandplak of tandsteen.

Verkleurde tanden, wat nu?

Stel je bent er laat bij en je tanden zijn al verkleurd voordat je deze blogpost tegenkwam. Wat nu? Is het al te laat? Geen zorgen, we heten niet voor niets No Yellow Teeth. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen omdat je tanden er weer mooi uit te laten zien. Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk om jaarlijks en het liefst vaker bij de tandarts langs te gaan. Hier kunnen ze het tandplak en tandsteen verwijderen waardoor je gelijk een groot verschil ziet. Natuurlijk is het probleem hiermee niet opgelost. Het blijft belangrijk goed te poetsen. Dus zelfs al zijn je tanden verkleurt moet je evengoed 3x per dag poetsen om de vorming van nieuw tandplak tegen te gaan. Vervolgens is het een goed idee om eens naar je eet en drink gewoontes te kijken. Dit is namelijk de grootste oorzaak van verkleuring. Producten met veel suiker kun je sowieso schrappen. Besluit je toch wel een colaatje of sprite te nemen dan is het verstandig om na het drinken je mond even te spoelen met wat water.

Als je je netjes aan deze tips houdt ga je een hoop verdere verkleuring tegen maar de schade is al aangericht door oude gewoontes. Gelukkig hebben wij de oplossing. We hebben een heel assortiment met bleek en tandzorg producten die je kunt gebruiken om jouw gele tanden om te toveren naar een prachtig witte lach waarmee je zelfverzekerd over straat kan. Wie wilt dat nou niet?!

Bedankt voor het lezen! Wil jij meer tips en info over tandverzorging? Vergeet dan zeker niet om een kijkje te nemen bij  “De 7 belangrijkste tandenpoetstips” zodat jij je tanden de aandacht kunt geven die ze verdienen.

 

Bron afbeelding: Image by <a href="https://www.freepik.com/free-psd/paper-cup-with-coffee-mock-up_13160422.htm#query=coffee%20cup%20mockup&position=16&from_view=keyword">Freepik</a>

Whitening Producten

View all
Voor BeginnersBespaar 30%
Whitening Pen - No Yellow Teeth
Nieuwe prijs28,00 Normale prijs40,00
Whitening Pen
Bijna uitverkochtBespaar 30%
Colour Corrector - No Yellow Teeth
Nieuwe prijs22,40 Normale prijs32,00
Whitening Tandpasta
Meest PopulairBespaar 40%
Teeth Whitening Strips - No Yellow Teeth
Nieuwe prijs33,40 Normale prijs55,70
Teeth Whitening Strips
Beste DealBespaar 50%
Tanden Bleekset
Nieuwe prijs66,25 Normale prijs132,50
Tanden Bleekset

KRIJG 15% KORTING!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op uw eerste bestelling!