De 7 belangrijkste tandenpoets tips om je tanden fris en gezond te houden! - No Yellow Teeth

Als je niet goed voor je tanden zorgt gaan ze verkleuren en heb je meer risico op tandproblemen. Om dit te voorkomen is poetsen erg belangrijk. We poetsen al vanaf jongs af aan dagelijks onze tanden maar doen we dit wel op de juiste manier? Hieronder heb ik de 7 beste tips verzameld om je te helpen bij je dagelijkse poetsbeurt.

 

1. Poets met regelmaat

Het is belangrijk om minimaal 2 keer per dag je tanden te poetsen om je tanden gezond en sterk te houden. Bij voorkeur doe je dit zelfs na iedere maaltijd maar in ieder geval na het ontbijt en voordat je je bed in duikt.

 

2. Poets langer!

Wist je dat de meeste mensen hun tanden veel te kort poetsen? Een goede poetsbeurt duurt minstens 2 minuten. Als je moeite hebt met inschatten hoelang je aan het poetsen bent zou je gebruik kunnen maken van de klok of  je haalt een elektrische tandenborstel met ingebouwde poets timer. Op deze manier weet je zeker dat je tanden de aandacht krijgen die ze verdienen.

 

3. Patronen

De gemiddelde poetser doet maar wat. Hij gaat aan de slag zonder plan of poets volgorde. Hierdoor is de kans groot dat er tanden worden overgeslagen tijdens het poetsen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een vaste volgorde aan te houden. Bijvoorbeeld eerst de binnenkant, dan de buitenkant en tenslotte de kauwvlakken. Techniek is ook belangrijk. Probeer tijdens het poetsen kleine, cirkelvormige bewegingen te maken met je tandenborstel.

 

4. Voor elke klus het juiste gereedschap

Het belangrijkste element van een goede tandenborstel is de borstelkop. De gemiddelde tandenborstel in de winkel heeft een behoorlijk grote kop maar dit hoeft niet. Het draait voornamelijk om hoeveel haren er op de borstel zitten en hoe hard de haren zijn. Het is belangrijk een tandenborstel met zachte haren te nemen omdat harde haren slecht zijn voor het gebit en tandvlees. Je gaat je tandenborstel voor een lange periode meerdere keren per dag gebruiken dus zorg ervoor dat je hem lekker vast kunt houden. Er zijn zelfs opties met extra grip voor mensen die moeite hebben met hun borstel vasthouden zoals bijvoorbeeld mensen met reuma klachten.

 

5. Vervang die borstel

Je tandenborstel gaat niet zo lang mee als je zou denken. Door het regelmatige gebruik gaat hij snel achteruit. Vervang je tandenborstel minstens één keer in de drie maanden. Vaker vervangen is nog beter maar maar dan is het misschien duurzamer om eenmalig een elektrische tandenborstel aan te schaffen en dan nieuwe kopjes te halen wanneer nodig.

 

6. Flossen, ragen of stoken

Met alleen je borstel gaat het je niet lukken om alle tandplak en etensresten tussen je tanden weg te krijgen. Probeer regelmatig ook even de moeilijk bereikbare plekjes langs te gaan in je mond. Met een flosdraadje, rager of tandenstoker kun je op de plekken komen waar je borstel het opgeeft en zo bescherm je het gebit tegen verborgen tandplak en andere troep.

 

7. Geduld is een schone zaak

Heb je zure vruchten, vruchtensap of frisdrank gegeten of gedronken dan is het handig om even een halfuurtje te wachten voordat je gaat poetsen om slijtage van je tanden te voorkomen. Doordat de zuren het tandglazuur demineraliseren verkeren de tanden tijdelijk in verzwakte staat en moeten je tanden zichzelf eerst herstellen voordat je kunt poetsen omdat je anders het tandglazuur kunt beschadigen.


Dat poetsen is toch niet zo simpel als je dacht, ofwel? Als jij je netjes aan onze poets tips houdt dan is je gebit je erg dankbaar en gaat hij lekker lang mee.

Veel succes met je nieuwe poets routine!

Whitening Producten

View all
Voor BeginnersBespaar 30%
Whitening Pen - No Yellow Teeth
Nieuwe prijs28,00 Normale prijs40,00
Whitening Pen
Bijna uitverkochtBespaar 30%
Colour Corrector - No Yellow Teeth
Nieuwe prijs22,40 Normale prijs32,00
Whitening Tandpasta
Meest PopulairBespaar 40%
Teeth Whitening Strips - No Yellow Teeth
Nieuwe prijs33,40 Normale prijs55,70
Teeth Whitening Strips
Beste DealBespaar 50%
Tanden Bleekset
Nieuwe prijs66,25 Normale prijs132,50
Tanden Bleekset

KRIJG 15% KORTING!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op uw eerste bestelling!