Wat is tanden bleken?

Tandverkleuring is een veel voorkomend probleem. Dit komt doordat bij veel mensen de moleculen in de tanden verkleuren door bijvoorbeeld; koffie, wijn, veroudering en of slechte verzorging.

Er zijn twee manieren om uw tanden witter te maken namelijk: fysiek & chemisch bleken. Fysieke verwijdering van vlekken is alleen oppervlakkig. Chemisch bleken werkt niet alleen oppervlakkig maar ook tot in het tandglazuur, dus de meest gebruikte & effectieve manier om de tanden te bleken.

Hoe werkt het?

Tanden bleken oxideert vlekken en verandert de moleculen die verantwoordelijk zijn voor het vasthouden van de gele kleur. Via het tandglazuur komen de bleekmiddelen binnen en breken de verkleurde moleculen af in kleinere moleculen. Hoe kleiner de molecuul, des te lichter de kleur, dat maakt dat de tanden witter van kleur zijn.

WAT IS HET VERSCHIL  TUSSEN PEROXIDE & PAP+

PAP en peroxide bleekmiddelen gebruiken beide een oxiderende werking om vlekken van het tandoppervlak te verwijderen en hierdoor de tanden witter te maken.

Peroxide wordt veelal gebruikt door tandartsen zelf, en kan tijdens en na een behandeling bijwerkingen veroorzaken zoals: gevoeligheid, irritatie van het tandvlees en verkleuringen.

PAP reageert op dezelfde manier met tand verkleuringen/vlekken alleen worden de moleculen veilig afgebroken zonder een kans op pijn, gevoeligheid of beschadiging.

WAAROM PAP+?

De formule van No Yellow Teeth is vernoemd naar het belangrijkste ingrediënt, Phthalimidoperoxycaproicacid oftewel PAP. PAP+ is een geavanceerde formule die tanden witter maakt zonder de ongewenste bijwerkingen.

Ook hebben wij extra ingrediënten toegevoegd om de gezondheid van de tanden te verbeteren, waaronder hydroxyapatiet en kaliumnitraat. Deze ingrediënten herstellen je tandoppervlak en beschermen je zenuwen.

KRIJG 15% KORTING!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op jouw eerste bestelling!