Is waterstofperoxide schadelijk voor je tanden? Tandenbleken met waterstofperoxide. - No Yellow Teeth

Iedereen wilt graag witte tanden. Sommige mensen hebben dit van nature maar alle tanden verkleuren nou eenmaal. Gelukkig is er de optie om je tanden te bleken. Hierdoor kun je zelfverzekerd door het leven met een mooie witte lach. Het klinkt makkelijk en dat is het ook, maar toch gaan er veel mensen de fout in door de verkeerde middelen te gebruiken. Als je het internet afstruint dan kom je al snel bij waterstof peroxide terecht, maar je kunt je tanden op een veel veiligere manier bleken. In deze blog leggen we de gevaren van waterstofperoxide uit en komen we met een fantastisch alternatief. Lees snel verder!

Regelgeving

Als je jouw tanden laat bleken bij de tandarts of bij een bedrijf dan wordt er peroxide gebruikt om je tanden mee te behandelen. Vroeger werden er hoge concentraties peroxide gebruikt en dat is natuurlijk enorm slecht voor je. Het is een bijtende stof dus hoe hoger de concentratie hoe meer schade je kunt oplopen aan je gebit. Precies om die reden hebben we in Europa sinds 1 november 2012 nieuwe regels omtrent het gebruik van waterstofperoxide als bleekmiddel. Particulieren mogen geen producten meer gebruiken waarin meer dan 0,1% waterstofperoxide zit. Tandartsen en mondhygiënisten mogen een hoger percentage gebruiken, namelijk 6%. De mondhygiënisten mogen dit alleen gebruiken onder toezicht van een tandarts.Wat is er nou zo slecht aan waterstofperoxide?

Wij bij No Yellow Teeth zijn geen voorstander van het gebruik van waterstofperoxide omdat het hele vervelende bijwerkingen kan hebben. Je kunt onder andere last krijgen van:
- Gevoelige tanden
- Beschadiging van het tandglazuur
- Irritatie van het tandvlees (je kunt zelfs witte blaasjes krijgen)
- Verkleuringen

"Als het middel op je tandvlees komt ontstaan er witte blaasjes, waardoor het veel gevoeliger wordt voor invloeden van buitenaf. Als het op een gaatje belandt, kan het zelfs onherstelbare schade aanrichten. Je kunt het bijna niet goed en veilig bij jezelf doen", waarschuwt tandarts Maaike Schutjes.

Die vervelende gevolgen kun je al krijgen bij normaal gebruik. Laat staan als je middelen gebruikt met hogere percentages. Let daarom ook goed op als je zelf bleekproducten gaat bestellen, want veel goedkope tandenbleeksets die je online kunt kopen zijn niet gecontroleerd door Europese autoriteiten. Hierdoor is de kans groot dat je product meer waterstofperoxide bevat dan de toegestane hoeveelheid. Natuurlijk is dat niet bij alle bedrijven het geval. Bij No Yellow Teeth gebruiken wij alleen goedgekeurde, veilige en natuurlijke middelen waardoor onze klanten zich nooit zorgen hoeven te maken.

Het alternatief

Nu je goed op de hoogte bent van de gevaren van waterstofperoxide vraag je jezelf vast af waar je dan wel mee kunt bleken. Je wilt natuurlijk nog steeds dolgraag een witte lach. Geen zorgen, No Yellow Teeth heeft een oplossing voor je, namelijk de PAP+ formule.

Wat is PAP+ ?

PAP+ is vernoemd naar het hoofdingrediënt van de formule, Phthalimidoperoxycaproicacid oftewel PAP. Deze formule is ontwikkeld als alternatief voor waterstofperoxide om tanden bleken veilig en effectief te maken. Omdat PAP+ veilig en natuurlijk is kun je het gemakkelijk zelf gebruiken om je tanden te bleken en dat zonder de deur uit te hoeven.

PAP is het werkende bestandsdeel uit de formule. Het oxideert vlekken en verandert de moleculen die verantwoordelijk zijn voor het vasthouden van de gele kleur. De formule komt binnen via het tandglazuur en breekt de verkleurde moleculen af in kleinere moleculen. Hoe kleiner de molecuul, des te lichter de kleur, dat maakt dat de tanden witter van kleur zijn.

Het plusteken achter PAP geeft aan dat er iets aan is toegevoegd, namelijk: hydroxyapatiet en kaliumnitraat. Deze stoffen versterken het tandoppervlak en beschermen de tandzenuwen tegen gevoeligheid.

Zo worden je tanden witter en gezonder zonder pijn of gevoeligheid en dat allemaal op een natuurlijke manier.

Producten met PAP+

Stel je bent overtuigt en hebt besloten om voortaan met PAP+ te gaan bleken in plaats van met waterstofperoxide, wat nu? Goede vraag. Omdat wij de gezondheid van onze klanten vooropstellen maken wij helemaal geen gebruik van waterstofperoxide. Al onze producten maken gebruik van de PAP+ formule. Wil je het gelijk goed aanpakken, dan raden we je de Tandenbleek set aan. Deze set bevat alles wat je nodig hebt en kan je tanden bij zorgvuldig gebruik tot wel 8 tinten lichter maken.

Stel je bent nog niet helemaal overtuigd dan kun je altijd beginnen met een kleinere aankoop van bijvoorbeeld de Teeth Whitening Strips of de Whitening Gel Pen. Als je tevreden bent met je resultaten dan helpen we je natuurlijk ook met de aftercare van je tanden. We geven op de blog diverse tips om je tanden mooi schoon en gezond te houden en we hebben zelfs een nabehandeling in de vorm van Whitening Tandpasta. Hierdoor kunnen jij en de mensen om je heen extra lang genieten van je prachtige glimlach.

Whitening Producten

View all
Voor BeginnersBespaar 30%
Whitening Pen - No Yellow Teeth
Nieuwe prijs28,00 Normale prijs40,00
Whitening Pen
Bijna uitverkochtBespaar 30%
Colour Corrector - No Yellow Teeth
Nieuwe prijs22,40 Normale prijs32,00
Whitening Tandpasta
Meest PopulairBespaar 40%
Teeth Whitening Strips - No Yellow Teeth
Nieuwe prijs33,40 Normale prijs55,70
Teeth Whitening Strips
Beste DealBespaar 50%
Tanden Bleekset
Nieuwe prijs66,25 Normale prijs132,50
Tanden Bleekset

KRIJG 15% KORTING!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op uw eerste bestelling!