Eerste hulp bij gevoelige tanden! - No Yellow Teeth
Aan gevoelige tanden ontkomt bijna niemand. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft er wel eens last van. Gevoelige tanden kunnen erg vervelend zijn en het kan er zelfs voor zorgen dat je niet meer comfortabel kunt eten en drinken wat je lekker vind. Dat willen we natuurlijk niet! No Yellow Teeth is er om je te helpen. Wij hebben de oorzaak van gevoelige tanden tot op de bodem uitgezocht en we hebben wat handige tips voor je om ervoor te zorgen dat je weer comfortabel door het leven kunt gaan.

Waarom zijn mijn tanden gevoelig?

Bij gevoelige tanden denkt men al snel aan gaatjes. Dit zou kunnen maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Gevoelige tanden kunnen veroorzaakt worden door tanderosie of gaatjes maar bijvoorbeeld ook door bleken met peroxide, roken, zuren of een verkoudheid. Ja zelfs door een verkoudheid. Bij een verkoudheid kunnen je holtes verstopt raken. Wat veel mensen niet weten is dat de holtes vlakbij de tanden eindigen. Als je last hebt van verstopte holtes kan dat pijn uitstralen naar je tanden. In sommige gevallen zijn het de tandhalzen die pijnlijke prikkels afgeven. Normaal gesproken zijn de tandhalzen bedekt door het tandvlees maar op het moment dat je last hebt van teruggetrokken tandvlees komen de tandhalzen en het wortelcement bloot te liggen. Hierdoor is de tandzenuw bereikbaar door eten, drinken en andere aantastingen. Door het contact met de zenuw van de tand ontstaat gevoeligheid of pijn. Erg vervelend die gevoelige tanden, maar wat doe je eraan?

Behandeling

Wij zullen altijd aanraden eerst naar de tandarts te gaan maar in het geval van gevoelige tanden is de kans groot dat hij je alleen wat tips geeft en niet goed kan helpen. Aangezien wij gespecialiseerd zijn op het gebied van mondverzorging kunnen wij je die tips ook geven en besparen we je weer een tandarts bezoek.

Voeding
Je voeding speelt een grote rol in je tandgezondheid. Bij gevoelige tanden is het belangrijk om zure voedingsmiddelen zoveel mogelijk te vermijden. Producten zoals Cola en vruchtensap bevatten veel suikers die door de bacteriën in je mond worden omgezet naar zuren. Deze zuren tasten je tandglazuur aan waardoor je tanden kwetsbaarder worden.

Betekent dit dat ik helemaal geen frisdrank meer kan drinken? Geen zorgen, het zou beter zijn van niet, maar je zou de zuren ook kunnen neutraliseren. Dit doe je door na afloop van je frisje of vruchtensap je mond goed te spoelen met water.

Poetsen, poetsen en nog eens poetsen
Goed poetsen is altijd belangrijk maar bij tandgevoeligheid is het extra verstandig om je poetsgewoontes eens onder de loep te nemen. Neem je alle tanden mee? Poets je goed voor, achter en op de kaakvlakken? Als je één van deze vragen  met nee hebt beantwoord is dat een goede eerste stap.

Zorg voor voldoende speeksel
Speeksel bevorderd het neutraliseren van zuren in de mond. Ieder persoon is uniek en daarom is de hoeveelheid en kwaliteit speeksel in iedere mond anders. Als je vaak last hebt van een droge mond betekent het dat er iets niet goed gaat met de speekselproductie. Dit kan veel oorzaken hebben die we voor nu even achterwege laten. Het is belangrijk om de productie weer op gang te krijgen zodat je mond zichzelf beschermt tegen zuren. Je kunt dit doen door middel van hydraterend mondwater. Belangrijk is wel dat niet alleen de mondslijmvliezen worden bevochtigd maar dat de speekselproductie ook wordt gestimuleerd.

Behandeling

Met onze tips zullen je tanden een stuk beter voelen maar dit lost nog niet alles op. Wij hebben diverse producten in ons assortiment die jouw tanden versterken en beschermen tegen gevoeligheid. De PAP+ Whitening strips, Whitening Gel Pen en de Whitening Set maken je tanden niet alleen mooi wit, ze dragen bij aan de gezondheid van je tanden en zorgen ervoor dat gevoelige tanden tot verleden tijd behoren.

Ben je tijdens het lezen nieuwsgierig geworden naar onze producten? Neem dan vooral een kijkje op onze productpagina! Verder lezen mag natuurlijk ook, we hebben alle informatie die je nodig hebt op het gebied van tandverzorging :)

Whitening Producten

View all
Voor BeginnersBespaar 30%
Whitening Pen - No Yellow Teeth
Nieuwe prijs28,00 Normale prijs40,00
Whitening Pen
Bijna uitverkochtBespaar 30%
Colour Corrector - No Yellow Teeth
Nieuwe prijs22,40 Normale prijs32,00
Whitening Tandpasta
Meest PopulairBespaar 40%
Teeth Whitening Strips - No Yellow Teeth
Nieuwe prijs33,40 Normale prijs55,70
Teeth Whitening Strips
Beste DealBespaar 50%
Tanden Bleekset
Nieuwe prijs66,25 Normale prijs132,50
Tanden Bleekset

KRIJG 15% KORTING!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op uw eerste bestelling!